Meniu Închide

Sherlock Holmes

Celebru detectiv particular, ce apare in capodoperele lui Sir Arthur Conan Doyle. Sherlock se distinge prin rationamentul logic, capacitatea de a se deghiza si competentele stiintifice si criminalistice pentru rezolvarea investigatiilor. Pe parcursul romanelor detectivul Sherlock este ajutat de bunul sau prieten Dr. John H. Watson.

Hercule Poirot

Detectiv ce apare impreuna cu Miss Marple. Poirot este unul dintre cele mai celebre personaje si de lunga durata din romanele celebrei Agatha Christie. Aceasta il pune in evidenta pe detectivul Poirot, prin excelenta sa de a extrage informatii foarte importante, prin atentia la detaliile pe care le observa in discutiile cu oamenii, adesea asumandu-si dispretul oamenilor fata de el.

Colombo

Desi intra in categoria detectivilor ce lucreaza in Departamentul de Politie Los Angeles, ramane un personaj impresionant in serialul de televiziune ce aparea in anii ’60. Detectivul Columbo este evidentiat de o personalitate calma ce-si interogheaza suspectii fara a lasa impresia ca acestia din urma sunt incriminati. Columbo rezolva cazurile prin celebra semnatura: “…ar mai fi ceva, domnule, un lucru pe care sunt sigur ca-l puteti explica “.